You are currently viewing OSTEOPOROZA – KOFEIN I MODERNA ISHRANA

OSTEOPOROZA – KOFEIN I MODERNA ISHRANA

 

 

Jedna šolja kafe nevinog izgleda koja se svakodnevno uzima prouzrokuje 1,4% gubitka koštanog kalcijuma godišnje kod žena posle 50 godina starosti. To je 14% za deset godina! Od kojekakvih pilula i slično, daleko je značajnije jednostavno savetovanje ljudi da prestanu da koriste braon napitke i srodne proizvode.

Nije teško naći druge uzroke osteoporoze u savremenom svetu. Brza hrana sadrži puno fosfata koje unose potrošači. Sva gazirana pića sadrže fosfate. Pročitajte sastojke na ambalaži. Kako nivo fosfata raste, nivo kalcijuma u krvi se smanjuje. Pored gaziranih pića, crveno meso, obrađeno meso, sir, instant supe i pomfrit sadrže dosta fosfata. Lako možemo da vidimo zašto među savremenim ženama ima toliko slučajeva osteoporoze. To nije zbog nedostatka kalcijuma u ishrani! Nikako. Gubitak kalcijuma prouzrokovan je poremećajem ravnoteže unosa hranljivih materija. Ako dodate gore navedenim razlozima za gubitak kalcijuma iz kostiju takve stvari kao što su pušenje, alkohol, steroidi kao što su kortizon i prednizon (čak i ako se koriste kao pomade za kožu), pilule za kontracepciju, tiroidni dodaci, velika upotreba soli, hrana bogata belančevinama, pilule vitamina A ili D, antacidi koji sadrže aluminijum (kao što su amfogel, digel, milanta, rolaidi, itd) i antibiotici tipa tetraciklina, dobijate veoma snažne faktore koji prouzrokuju osteoporozu. Preporučujemo dosta sunčanja, vegetarijansku ishranu i dosta vežbanja kako bi se sprečila ili lečila osteoporoza.

Obične porcije mahunarki (pasulj i grašak), semenki, zeleni i melase, sadrže kalcijuma koliko i podjednake količine mleka, a integralne žitarice i obično povrće takođe sadrže obilne količine kalcijuma.

Оставите одговор

Anti-Spam Quiz: