Prirodnim putem pobedite srčanu aritmiju

SIMPTOMI – simptomo se ne razvijaju uvek, ali ako se pojave, početak je obično iznenadan i javlja se palpitacija (nepravilni otkucaji srca). U ostale simptome spadaju: blaga glavobolja, koja može ponekad dovesti do pada u nesvest, kratkoća daha, bol u grudima. Moguće komplikacije su šlog i zatajenje srca.

 

UZROCI – radi se o abnormalnom radu srca. Kod uobičajenijih palpitacija, srce povremeno preskoči jedan-dva otkucaja, ali se to samo ispravi. Kod srčane aritmije nije tako. Oni se ne normalizuju sami od sebe i mogu dovesti do fatalnog srčanog napada. Aritmija obično snalazi ljude starije od 50 godina. Sledeće sugestije tiču se aritmije. A vi možda imate i neku drugu vrstu srčanog problema.

 

PRIRODNI LEKOVI

 

  Glog pomaže u sprečavanju srčanih problema, tako što lagano jača srčani mišić, poboljšva cirkulaciju krvi kroz srce i umanjuje potrebu srca za kiseonikom. Pomaže srcu i da lakše ispumpava krv. Najbolje je uzimati standardizovane ekstrakte. Kao što su recimo tinkture ili sirupi.

   Magnezijum je mineral koji opušta vaše srce. Premala količina magnezijuma ometa elektricitet koji kontroliše mišiće i nerve, i tako potencijalno dovodi do aritmije. Uzmanje dovoljno magnezijuma stabilizuje elektricitet i umiruje srce. Velike količine se naleze u sledećim biljkama: mlad ječam, pšenica, spirulina, hlorela, susam, konoplja, zeleno povrće.

 Anđelika sadrži najmanje 14 jedinjenja koja deluju protiv aritmije. Možete je staviti u blender sa sirovim povrće, belim lukom, vodom i malo meda radi ukusa.

Špagla stimuliše imuni sistem, a šimširika je biljni antibiotik. Oboje su tonici za srce, koji sprečavaju i leče aritmiju.

Srčenjak (Leonurus cardiaca), kao što mu samo ime kaže, pomaže kod srčanih problema. Kinezi su otkrili da usporava rad srca kada prebrzo radi, poboljšava njegovu aktivnost i umiruje nervni sistem.

 Odoljen se još u doba Starih Rimljana koristio protiv aritmije i palpitacije. Takođe, snižava krvni pritisak, poboljšava dotok krvi do srca i potpomaže ispumavanje iste iz srca.

Ponekad je problem u prevelikom stimulisanju adrenalnih žlezda. Kada ste pod stresom, ove žlezde luče hormone koje nadražuju i preterano stimulišu srce, tako da ono ubrzava rad ili podrhtava. Stoga, stegnite šake u obliku pesnica i njima nežno trljajte donji deo leđa (sa bilo koje strane kičme). Radite tako 2-3 minuta dnevno.

 

Оставите одговор

Anti-Spam Quiz: