Šta je superhrana ?

U superhranu spadaju namirnice sa velikom koncentracijom vrednih sastojaka, pre svega, minerala, vitamina i esencijalnih aminokiselina. One su nešto između hrane i lekova. Po svom opisu više liče na lekovite dodatke ishrani, ali ipak spadaju u posebnu kategoriju. Superfood-ovi su: koreni, semenke, lišće, alge, bobice i drugi delovi biljaka koji se upotrebljavaju kako u prirodnom obliku, tako i u vidu praha, kapsula, sokova i tinktura. Te biljke rastu najčešće na teško dostupnim lokacijama, na primer, šume Amazona, Tibet, velike visine Anda i drugih planina. Ali nema potrebe da putujete tako daleko, najpopularnije superfood namirnice možete naći i u Srbijii, u prodavnicama zdrave hrane ili naručiti preko Interneta. Najpoznatiji „predstavnici“ superhrane su: bobice godži i asai, alge spirulina, hlorela i kelp, semenke konoplje, koren make, kakao prah i puter, čia semenke,  kokosovo ulje, kinoa, sok od ječmene i pšenične trave, prah listova moringe i drugo.

Neko izdvaja u superhranu organski gajeno ili samoniklo zeleno lisnato povrće, kao što su raštan, divlja kopriva, maslačak i tušt.

Po svom hemijskom sastavu superhrana ne liči na obične namirnice. Odlikuje je veliki sadržaj proteina, vitamina, minerala, esencijalnih aminokiselina, antioksidanata, nezasićenih masnih kiselina i drugih korisnih sastojaka, a uz to – mala kalorijska vrednost. Spisak bolesti i tegoba od kojih ove namirnice mogu da pomognu mogao bi da zauzme pola ovog članka. Uglavnom, koristeći ovu superhranu postaćete jači, izdržljiviji i zdravlji, pravi supermeni.

POGLEDAJTE NEKE OD NAŠIH PROIZVODA KOJI SPADAJU U KATEFORIJU "SUPER HRANA" ZBOG SVOJIH BLAGOTVORNIH KARAKTERISTIKA I ŠIROKE PRIMENE.

Preporučujemo 100% prirodnu sirovu biljnu hranu i proteine sa velikim hranljivim i terapeutskim dejstvom.

SUPER HRANA plus

Aktivirajte svaku ćeliju u vašem telu sa nutrijentima bogatim: – VITAMINIMA– MINEARALIMA– HLOROFILOM– ANTIOKSIDANTIMA Super hrana plus je na bazi bijnih sastojaka i nudi najbolji mogući proizvod za vaše optimalno zdravlje.Prirodna visoko oktanska-ishrana Ako ste vegeterijanac, ili fanatik za zdravlje, ili mozda neko ko traži samo najbolje kada dodje do proteina bez ikakvih štetnih i opasnih sintetičkih hemikalija,aditiva,zasladjivača i loših sastojaka koji se pojavljuju u 90 % svih komercijalnih proizvoda.Ukoliko tražite nešto od čega nećete osećati nadustot, stomačne bolove,gasove i mučninu,onda je ovaj proizvod koji će vam staviti osmeh na vaše lice, a u isto vreme ćete podizati nivo vašeg zdravlja.

SUPER HRANA sport

Super hrana – sport je na bazi bijnih sastojaka i nudi najbolji mogući proizvod za vaše optimalno zdravlje.Najbolja hrana koja sadrži:– – Vitamine– – Minerale– – Proteine– – Ugljene hidrateAko ste vegeterijanac, ili fanatik za zdravlje, ili mozda neko ko traži samo najbolje kada dodje do proteina bez ikakvih štetnih i opasnih sintetičkih hemikalija,aditiva,zasladjivača i loših sastojaka koji se pojavljuju u 90 % svih komercijalnih proizvoda.Ukoliko tražite nešto od čega nećete osećati nadustot, stomačne bolove,gasove i mučninu,onda je ovaj proizvod koji će vam staviti osmeh na vaše lice, a u isto vreme ćete povećavati mišićnu masu.

SUPER PROTEIN

Super hrana – sport je na bazi bijnih sastojaka i nudi najbolji mogući proizvod za vaše optimalno zdravlje.Najbolja hrana koja sadrži:– – Vitamine– – Minerale– – Proteine– – Ugljene hidrateAko ste vegeterijanac, ili fanatik za zdravlje, ili mozda neko ko traži samo najbolje kada dodje do proteina bez ikakvih štetnih i opasnih sintetičkih hemikalija,aditiva,zasladjivača i loših sastojaka koji se pojavljuju u 90 % svih komercijalnih proizvoda.Ukoliko tražite nešto od čega nećete osećati nadustot, stomačne bolove,gasove i mučninu,onda je ovaj proizvod koji će vam staviti osmeh na vaše lice, a u isto vreme ćete povećavati mišićnu masu.

SIROVA HRANA

Ako ste vegeterijanac, ili fanatik za zdravlje, ili mozda neko ko traži samo najbolje kada dodje do proteina bez ikakvih štetnih i opasnih sintetičkih hemikalija,aditiva,zasladjivača i loših sastojaka koji se pojavljuju u 90 % svih komercijalnih proizvoda.Ukoliko tražite nešto od čega nećete osećati nadustot, stomačne bolove,gasove i mučninu,onda je SIROVA SNAGA proizvod koji će vam staviti osmeh na vaše lice, a u isto vreme ćete povećavati mišićnu masu.Sirova snaga – karakteristike proteina:– – Svi sastojci su sirovi– – Lako se apsorbuju– – Sadrže svih 8 esencijalnih amino kiselina– – Nije samo protein nego je i super hrana– – Bez rastvarača,GMO, zračenja,veštačkih aroma, veštačkih konzervansa i veštačkih boja.– – Ne sadrži životinjske proizvode,mlečne proizvode, jaja, šećere.– – Odličan izvor energije– – Bez holesterola– – Ubrzava metabolizam i sagoreva masti dok izgradjuje mišićnu masu...

ŽITNI MIX

ŽITNI MIX – UGLJENI HIDRATI IZ PRIRODEBiljni ugljeni hidrat je napravljen za ljude koji vode računa o svom zdravlju,za one koji hoće da povećaju svoju energiju, izgube kilažu, i povećaju sportska dostignuća.Ako ste vegeterijanac, ili fanatik za zdravlje, ili mozda neko ko traži samo najbolje kada dodje do proteina bez ikakvih štetnih i opasnih sintetičkih hemikalija,aditiva,zasladjivača i loših sastojaka koji se pojavljuju u 90 % svih komercijalnih proizvoda.Ukoliko tražite nešto od čega nećete osećati nadustot, stomačne bolove,gasove i mučninu,onda je ŽITNI MIX proizvod koji će vam staviti osmeh na vaše lice.Karakteristike ugljenih hidrata:– Svi sastojci su sirovo– Lako se apsorbuju– Sadrže svih 8 esencijalnih amino kiselina– Nije samo ugljeni hidrat nego je i super hrana– Bez rastvarača,GMO, zračenja, veštačkih aroma, veštačkih konzervansa i veštačkih boja.

PIRINČANI GRIZ

Pirinač je izvanredno hranljiv, ne opterećuje sistem za probavu, dobro se iskorišćava u organizmu pa je pronašao važno mesto u ishrani.Pirinčani griz sadrži aminokiselinu lizin koja pripada grupi esencijalnih masnih kiselina, bogat je mineralima, fosforom i kalijumom, a sadrži i magnezijum, kalcijum, gvožđe, cink, mangan i bakar. Od vitamina najviše ima vitamina E i skoro sve vitamine B grupe. Karakteriše ga bela do žućkasto bela boja, ujednačena granulacija i velika moć upijanja. Prirodan je proizvod, bez dodataka aditiva i kontervanasa. Pirinčani griz ne sadrži gluten pa je pogodan za najraniju ishranu dece, kao i odraslih osoba. Može se upotrebiti kao osnova ili dodatakslanim i slatkim jelima.

GRIZ OD HELJDE

Heljda je vrlo bogata hranjivim sastojcima, mineralnim solima i vitaminima. Izuzetno je dobar izvor ugljenih hidrata, belančevina i biljnih ulja. Od mineralnih sastojaka najviše ima kalijuma I fosfora, kalcijuma, a nisu zanemarljive ni količine magnezijuma, natrijuma I gvožđa.Heljda sadrži i mikroelemente kao što su jod, cink, brom i druge, organske kiseline i rutin (iz grupe vitamina P), koji predstavlja izvanredno lekovito sredstvo za bolesti kao što su hipertenzija (povišeni pritisak), reumatizam, glaukom, dijabetes i bolesti koje nastaju zbog povećane radijacije.

MLADA PŠENICA

Dobijena je od 100% sirovine mlade pšenice uzgojene na izuzetno plodnom tlu, bogatog mineralnog sastava, isključivo organskim metodama, bez upotrebe pesticida, herbicida i veštackih djubriva. Upravo takvim postupkom i prilagodjenim postupkom prerade sirovine u gotov proizvod sačuvali smo gotovo sve hranjive sastojke mlade pšenice. Mlada pšenica je bogat izvor 16 vitamina, 90 organskih minerala, 18 aminokiselina, nekoliko stotina živih enzima koji se ne mogu naći ni u jednoj drugoj hrani, hlorofila i ostalih važnih nutricija snažnog sinergijskog delovanja. Zbog svega navedenog, ona je kompletna, uravnotežena hrana, vrlo nam korisna i laka za varenje.

MLADI JEČAM

MLADI JEČAM – dehidrirana trava mladog ječma, je esencija dobijena posebnim procesom sušenja mlade trave izdanaka ječma, tako da su sačuvani svi njegovi zdravi sastojci. Ona predstavlja celoviti dodatak ishrani koji sadrži vitamine, minerale, hlorofil, aktivne enzime, antioksidanse i aminokiseline. Blago alkalna, Mladi ječam pomaže u neutralizovanju kiselosti koja nastaje kao posledica nepravilne ishrane i stresa.Kada koristiti MLADI JEČAM ?Jačajte zdravlje Mladim ječmom – najkvalitetnijim i najprodavanijim prirodnim dodatkom ishrani na svetu! Mladi ječam je esencija zelenih izdanaka ječma koja je dobijena specijalnim postupkom tako da su sačuvani svi njeni zdravi sastojci.

ZELENA SNAGA

Je kombinacija pšenične i ječmene trave koja ima za zadatak da ojača i očisti vaše telo u najkračem mogućem periodu. Ona predstavlja celoviti dodatak ishrani koji sadrži vitamine, minerale, hlorofil, aktivne enzime, antioksidanse i aminokiseline. Blago alkalna, Zelena snaga pomaže u neutralizovanju kiselosti koja nastaje kao posledica nepravilne ishrane i stresa. Lekoviti sastojci – ZELENA SNAGAZelena snaga sadrži velike količine hlorofila. Hlorofil ima istu hemijsku strukturu kao i hemoglobin u ljudskoj krvi (samo što se umesto gvožđa u centru molekula nalazi magnezijum) i zbog toga je vekovima poznat kao„zelena krv”. Osim hlorofila Zelena snaga sadrži i vitamine C, E, B1, B2, B3, B6, B9, B12 i obilje živih enzima poput superoksida dizmutaze, minerala, antioksidanata, 19 amino kiselina i druge materije neophodne za ljudski organizam. Nedostatak ovih sastojaka i njihov disbalans su uzročnici mnogih tegoba i bolesti.

ZELENA SNAGA plus

Zelena snaga plus je zeleni miks od šest mladih dragocenih biljaka: Hlorela, Spirulina, Mladi ječam, Mlada pšenica, Spanać, Lucerka.Spirulina, hlorela, ječmena i pšenična trava su sjajni izvori hlorofila, poznatog i kao “biljna krv” (veoma slične strkuture hemoglobinu). Doprinosi održavanju normalne krvne slike i “čišćenju” krvi od toksina koji kruže krvotokom. Izdanci lucerke u prahu doprinose jačanju imuniteta, balansiranju mikroflore creva i deluju preventivno protiv pojave čireva na organima za varenje, doprinosi jačanju kostiju i mišića. Nopal (meksički kaktus) je prirodno sredstvo koje doprinosi regulaciji nivoa šećera u krvi, regulaciji varenje i održanju normalne telesne težine. Ova mešavina je sjajan način da izuzetno obogatite svoju svakodnevnu ishranu.

ZLATNA MAKA

Hormonalni disbalans je bolest našeg vremena prouzrokovana tempom, stresom i uslovima života savremenog čoveka. Hronični umor, nervoza, depresija, anksioznost, poremećaj sna, PMS, nedostatak seksualne želje, impotencija, neplodnost, bolne menstruacije, menopauza, andropauza, samo su neki od simptoma poremećenog rada našeg hormonalnog sistema.Zlatna maka, 100% organski i prirodni lek sa visoravni Anda, tradicionalno deluje na povećanje energije i izdržljivosti. Za razliku od kofeinskih preparata, maka daje baznu i dugotrajnu energetsku funkcionalnost organizmu. Zbog tako efikasnog uticaja na nivo hormona, zlatna maka direktno utiče na povećanje plodnosti kod oba pola.Zlatna maka je dijetetski proizvod, kao namirnica ona je dodatak svakodnevnoj ishrani. Jedna kašičica dnevno gelatiniziranog praha uz obrok pruža najbolje rezultate uticaja ovog čudotvornog korena na opšte stanje organizma.

SPIRULINA

Šta je spirulina?Spirulina (Arthrospira platensis) je mala modrozelena alga spiralnog oblika, jedan od najstarijih živih organizama na planeti. Ova alga je kroz istoriju hranila brojne narode u Africi, Aziji i Americi.Spirulina raste u alkalnim jezerima bogatim mineralima, često u blizini vulkana. Najveća koncentracija spiruline danas se može naći u Meksiku u Tekskoko jezeru, u okolini jezera Čad u Centralnoj Africi, kao i u Velikoj rasednoj dolini istočnoj Africi.Hranljive materijeSpirulinu nazivaju superhranom zato što je prebogata hranljivim materijama. Oko 60% ove alge čine proteini, a tu su i esencijalni vitamini i fitonutrijenti kao što su retke masne kiseline (gama linolna kiselina), sulfolipidi, glikolipidi i polisaharidi.

HLORELA

Hlorela je rod jednoćelijske zelene alge koja raste u stajaćim vodama, i koja je bogata organskim materijama. Njeno ime potiče od grčke reči chloros što znači zeleno i opisuje njenu tamno zelenu boju koja je takva usled visokog sadržaja hlorofila. Usled prisustva hlorofila, hlorela je sposobna za fotosintezu i za proizvodnju svojih sopstvenih hranljivih materija u dodiru sa vodom i sunčevom svetlošću. Njena mogućnost da se reprodukuje brzo i efikasno čini je savršenom algom za kultivaciju, a njena sposobnost da vezuje teške metale iz okruženja takođe je od velike važnosti. Samo organska hlorela nudi siguran način za prehranu našeg tela hranljivim materijama koje se nalaze u ovoj zelenoj algi.Hlorela je bogat izvor proteina koji čine skoro 60% ukupne mase. Ona je dobra za rast i održavanje mišićne mase i zdravlja kostiju. Kao takva, hlorela je odličan dodatak ishrani sportista jer im obezbeđuje esencijalne hranljive materije. Hlorela je poznata kao jedan od najbogatijih izvora hlorofila, jer sadrži oko 2% ovog biljnog pigmenta.

SUPER KOMPLEKS B VITAMINA

Značaj vitamina- bez vitamina biste brzo umrli. Oni su neophodni za sve životne funkcije. Vitamini se nazivaju koenzimi, jer rade sa enzimima ( katalizatorima hemijskih reakcija ) i omogućavaju im da pokreću sve telesne procese.Vitamini B kompleksa – od oko dvanaest b vitamina svi su važni i treba ih uzimati zajedno jer deluju zajedno. B vitamin su: b1 ( tiamin), b2 ( riboflavin), b3 ( niacin, niacin amid), b5 ( pantotenska kiselina), b6 ( piridoksin), b12 ( cobalamin).Funkcije B12 vitamina: potreban je za proizvodnju crvenih krvnih zrnaca. Sprečava anemiju i promoviše rast kod dece. B12 se naročito koristi za tretman poremećene mentalne sposobnosti kod starijih, astme, depresije, neuropatije pri dijabetesu, kod male produkcije spermatozojida, multiple skleroze i tinitusa. ( Da bi apsorbovao male količine vitamina B12 iz hrane, stomak luči “unutrašnji faktor “, posebnu supstancu koja...

Zatvori meni
×